Panasonic tűzjelző rendszerek

Miért javasoljuk és telepítjük a Panasonic tűzjelző rendszereket?

Mert ez a Magyarországon elérhető egyik legjobb tűzjelző rendszer. Az érzékelőket Japánban gyártják, a központokat pedig Svédországban. Több éves telepítői és karbantartói tapasztalataink alapján működése üzembiztos, meghibásodásoktól, téves jelzésektől mentes és a tüzet már korai szakaszában képes jelezni.

Mindezeket figyelembe véve bátran vállalunk akár 5 éves garanciát is az elkészült rendszerekre.

Milyen területeken alkalmazható a Panasonic tűzjelző rendszer?

A rendszer alkalmazhatósága széleskörű. Az egészen kicsi (40-50) érzékelős rendszereket is már gazdaságosan lehet kiépíteni és üzemeltetni. /Ennél kisebb rendszerek esetén hagyományos tűzjelző rendszer telepítését javasoljuk./ A rendszer lelke a tűzjelző központ, amely maximálisan 128, vagy 512 eszközt képes kezelni. Ezekből a központokból szükség esetén összesen 30db-ot lehet hálózatba kötni, így 15360 db tűzjelző eszköz kezelésére is képes. Ezáltal kiválóan alkalmas folyamatosan bővülő, nagy területű létesítmények, telephelyek, gyárak tűzvédelmének ellátására.

Megfelelő eszközök állnak rendelkezésre robbanásveszélyes (Ex) környezetben való üzemetetésre is.

Milyen funkciói vannak a Panasonic tűzjelző rendszernek?

Képes a létfontosságú tűzeseti vezérléseket végrehajtani, valamint különböző berendezésektől jelzéseket fogadni. A vezérléseket potenciálmentes relé kimeneteken, vagy felügyelt kimeneteken keresztül végzi. Ilyenek lehetnek a hang- és fényjelzők tűzeseti működtetése, a hő- és füstelvezetés indítása, a tűzgátló ajtók bezárása, felvonók tűzeseti módba kapcsolása, légtechnikai berendezések tiltása, áramtalanítás elvégzése, stb. Jelzéseket felügyelt bemenetein keresztül tud fogadni. Ezek a jelzések érkezhetnek tápegységektől, azok meghibásodása esetén, sprinkler rendszer áramláskapcsolójától, szivattyújától, füstelvezető rendszer nyomáskapcsolójától, stb.

Milyen érzékelői vannak a Panasonic tűzjelző rendszernek?

Rendelkezésre állnak optikai füstérzékelők, hőérzékelők, kombinált érzékelők, légcsatorna érzékelők.

A vékony profilú optikai füstérzékelőt ólommentes forrasztás és a legfejlettebb IC technológia jellemzi, amely garantálja a lehető legbiztonságosabb működést. A füstérzékelő kamrában egy nagyhatásfokú optikai érzékelő rendszer található, mely egy LED-ből és egy fotódiódából áll, két lencsével. Szórt fényt (infravörös fényvisszaverődés) használunk a füst érzékelésére. A füst rovarszűrőn valamint optikai labirintuson keresztül jut az érzékelőkamrába. Az érzékelő két piros LED-el rendelkezik, amelyek villognak, ha a készülék jelez. Az eszközön van egy kiolvasást (polling) jelző zöld LED is. Elszennyeződés esetén, amennyiben az érzékelő szennyezettsége elér egy bizonyos mértéket, szerviz-jelzést küld. Mesterséges Intelligencia segíti a füstérzékelésnél a tűzjelzési döntést, ezen kívül a változó érzékenység és a késleltetési idő a tűzjelzés előtt bekövetkező füstjellemzők változásán alapszik. Ez biztosítja a valós tűzérzékelést és csökkenti a nemkívánatos téves riasztásokat. Az öntanuló funkció egy tanulási időszak alatt elfogad egy riasztási algoritmust, az érzékelő helye szerinti füstjellemzők szerint:

    • Normál tér (alapbeállítás)
    • Füsttel terhelt környezet (hosszabb késleltetés)
    • Tisztatér (nagyobb érzékenység)

Panasonic tűzjelző tervezés, telepítés, hatósági átadás, karbantartás

Panasonic tűzjelző rendszer tervezésével, telepítésével, karbantartásával kapcsolatosan keresse bizalommal kollégáinkat a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségek valamelyikén.